Zbulimi i Linjës së Flokëve Me Lazer

Ka pasur një rritje të kohëve të fundit të interesit për transaksionimin e flokëve lazer erli olan, i cili është paralel me përdorimin në rritje të lazerve për një gamë të gjerë të procedurave kirurgjikale estetike. Lasers ofrojnë avantazhe të mëdha si për mjekun ashtu edhe për pacientin.

ÇFarë është zbulimi me vijë flokësh lazer?

Roli aktual i lazerëve përdoret për të krijuar rajonin në të cilin do të vendosen shartimet. Lazerët e përdorur sot janë lazer “ultra ose super pulsues” të CO2. Për dallim nga lazerët që punojnë me fototermolizë selektive, këta lazer thjesht avullojnë indin për të krijuar një vrimë. Meqenëse pulsi i këtyre lazerëve të rinj (ku rrezja është ndezur në çdo moment të caktuar) është shumë e shkurtër, nuk ka transferim të tepërt të nxehtësisë ose dëmtim të indeve relativuese. Anestezia lokale përdoret për të shmangur dhimbjen.

Cilat janë avantazhet e zbulimit lazer të vijës së flokëve?

Zbulimi i vijës së flokëve me lazer është një procedurë relativisht pa gjak. Procesi i transplantimit të flokëve synon të maksimizojë rrjedhën e gjakut në gjëndrat e flokëve të implantuar. Prandaj, është jashtëzakonisht e rëndësishme të matni në mënyrë objektive efektin e efekteve koaguluese të lazerit në furnizimin me gjak dhe mbijetesën e graftit, sepse kjo duket se është tendenca e së ardhmes. Ashtu si në elektrokirurgji, vetitë e lazerit mund të modifikohen në mënyrë që të ketë shkurtime relativisht më të mëdha nga koagulimi.

Elasticiteti i lëkurës normale lejon zonën marrëse të mbajë dhe rregullojë implantet e vogla folikulare. Ruajtja e elasticitetit të lëkurës marrës mund të dush dhe butësisht shpëlarje zonën e kultivuar një ditë pas operacionit, pa rrezikun e humbjes së procedurave të transplantimit folikular. Për më tepër, rikuperimi i shpejtë rezulton në zvogëlimin e rrjedhjeve dhe formimin e kores në të njëjtën periudhë 24 orëshe. Kur shërimi është i plotë, madje edhe kur kokës është rruar, nuk ka asnjë provë klinike për dhëmbje.

Lasers: Teknologji e re për një teknikë të vjetër

Avantazhi më i madh i lazerëve që pretendohet të jenë mbi grafatet konvencionale të çarë dhe ato kryesore janë se ata janë në gjendje të formojnë një çarë (e cila duket më e natyrshme sesa një vrimë e formuar nga një stapler), si dhe heqjen e indeve si stapler. Ai gjithashtu bën më shumë hapësirë ​​për implantin. Në teknikat më të vjetra kur shartimet nuk janë “veat anatomike dhe përfshijnë qime që arrijnë në njësi të shumëfishtë folikulare, ato mund të shkaktojnë shërim të dobët dhe ngjeshje të graftit kur zona e marrësit është tepër e madhe. Në transplantimin folikular, as copëza të mëdha dhe as elementë nuk përdoren për të pranuar shartime të donatorëve. Duke përcaktuar grupet natyrale të flokëve të pacientit, implantet mund të preken nga indi i tepërt midis grupeve, duke rezultuar në njësi të vogla folikulare që mund të vendosen në zona shumë të vogla, duke zgjidhur si masën marrëse ashtu edhe problemet me kompresimin.

Çfarë duhet të merret parasysh në përcaktimin e vijës së flokëve me lazer?

Me rastin e përcaktimit të vijës së përparme të flokëve me anë të lazerit, prerjet simetrike dhe zgjatjet duhet të krijohen në përputhje me vijën natyrale të flokëve të personit. Edhe pse është një dizajn i ndihmuar me lazer, është akoma e nevojshme të aplikohet perspektiva artistike dhe dizajni i personalizuar. Siguron lehtësinë e aplikimit në hartimin lazer të përparme të flokëve.

Menu