Transformimi i Flokëve Mbështetur Nga PRP

PRP është shkurtimi për “plazma e pasur me trombocitet në, e cila përkufizohet si procedura e rritjes së flokëve dhe rritjes së flokëve pas transplantimit të flokëve.

Përparësitë e transplantimit të flokëve të mbështetur nga PRP

Sot, transplantimi i flokëve kryhet zakonisht në një “mega” të vetme. Një mega seancë kryhet në një seancë të vetme, e gjithë procedura (mbledhja e folikujve të flokëve nga një zonë donatori prapa kokës së pacientit dhe vendosja e folikulave të mbledhur në siti i marrësit). Seanca të shumta mund të jenë një zgjedhje më e mirë për disa pacientë në varësi të dëshirave të pacientit dhe faktorë të tillë si kushtet mjekësore.

Për 3 deri në 6 muaj pas transplantimit, shumica e folikulave të transplantuar zhvillohen në zona të reja dhe formojnë flokët. Disa rrënjë të transplantuara nuk mund të rriten në mjedisin e tyre të ri.

Transplantimi i mbështetur nga PRP i flokëve është një aplikim i besueshëm

Trajtimi PRP mund të përdoret si një mënyrë për të përmirësuar mbijetesën e gjëndrave të flokëve të transplantuar dhe për të promovuar shërimin me dhëmbje minimale që çojnë në gjykime PRP. Trajtimi PRP është duke u përdorur në mjekësinë sportive, kirurgjinë ortopedike dhe kirurgjinë dentare dhe në një numër specialitetesh të tjera mjekësore dhe kirurgjike për të përmirësuar riparimin e indeve dhe shërimin pas procedurave kirurgjikale ose lëndimeve.

Përgjigja e pyetjeve në lidhje me PRP mund të fillojë më së miri duke parë trombocitet, qendra e plazmës së pasur me trombocitet.

Kontributi i PRP ndihmoi transplantimin e flokëve në procesin e shërimit

PRP Supported Hair Transplantation

Trombocitet janë qeliza të kuqe dhe të bardha të gjakut, si dhe përbërës biologjikë të gjakut. Për dallim nga qelizat e kuqe dhe të bardha të gjakut, trombocitet nuk kanë bërthama dhe për këtë arsye nuk kualifikohen të quhen “qeliza”. Janë pak më të vogla se qelizat e kuqe dhe të bardha të gjakut.

Trombocitet ndoshta njihen më mirë si përbërës të sistemit të koagulimit të gjakut. Kur dëmtimi shkatërron një enë gjaku dhe shkakton gjakderdhje, trombocitet aktivizohen shpejt dhe kontribuojnë në formimin e një mpiksje që ndikon në rrjedhën e gjakut. Trombocitet kontribuojnë në formimin e mpiksjes duke marrë pjesë në lirimin e një grupi faktorësh kimikë të domosdoshëm për procesin e formimit të mpiksjes dhe duke deformuar dhe ndërlidhur me njëri-tjetrin, duke krijuar një pengesë fizike për rrjedhën e gjakut. Kjo pengesë fizike përbëhet nga trombocitet e mbyllura dhe fibrat hemostatike të quajtura fibrinë.

Sidoqoftë, trombocitet janë më shumë sesa reaguesit e parë të dëmtimit të gjakderdhjes. Do trombocitet është gjithashtu një depo biokimike e molekulave rregullatore, sinjalizuese dhe të faktorit të rritjes të përfshira në shërimin e indeve, si dhe përgjigje të menjëhershme ndaj dëmtimit. Molekulat e faktorit të rritjes të shoqëruara me trombocitet përfshijnë:

Faktori i rritjes së rrjedhur nga trombocitet (PDGF) – promovon rritjen e enëve të gjakut, përhapjen e qelizave, formimin e lëkurës.

Transformimi i faktorit të rritjes-beta (TGF-b) – rrit rritjen e matricës midis qelizave, rrit metabolizmin e kockave.

Faktori i rritjes endoteliale vaskulare (VEGF) – promovon formimin e enëve të gjakut.

Faktori i rritjes epidermale (EGF) – promovon rritjen dhe diferencimin e qelizave, formimin e enëve të gjakut, formimin e kolagjenit.

Faktori i rritjes së fibroblastit-2 (FGF-2) – promovon rritjen e qelizave specifike dhe formimin e enëve të gjakut.

Faktori i rritjes i ngjashëm me insulinën (IGF) – rregullator i fiziologjisë normale në pothuajse çdo lloj qelizash në trup.

Të gjithë këta faktorë të rritjes iniciojnë dhe përmirësojnë proceset fiziologjike që kontribuojnë në shërimin e indeve dhe shëndetin pas lëndimit. Faktorët e rritjes luajnë gjithashtu një rol në proceset normale fiziologjike, siç është formimi i enëve të gjakut.

Qëllimi i PRP mbështeti transplantin e flokëve

Arsyetimi për përdorimin e trajtimit PRP në operacionet e transplantimit të flokëve është rritja artificiale e numrit të trombociteve në një rajon ku ruajtja e faktorëve të rritjes në trombocitet mund të përdoret për rimëkëmbjen e indeve, riparimin dhe shëndetin e gjëndrave të flokëve.

Menu