Transplantimi i Flokëve të Këshillave të Arit

Farë është një plantacion i veshur me arë ?

Eshtë një nga teknikat më moderne të transplantimit të flokëve që i përkasin nën grupit të teknikës FUE. Teknika e transplantimit të flokëve me ar të artë operohet me instrumente speciale të transplantimit të flokëve të arit. Duke përdorur teknikën e mikromotorit, ajo ndihmon për të kryer një operacion të transplantimit të flokëve i cili është edhe i shpejtë, efikas, me mbijetesë të lartë dhe shkallë të mbajtjes dhe rrezik të ulët të alergjisë dhe infeksionit.

Si aplikohet teknika e transplantimit të flokëve me majë ari?

Teknika FUE përdoret në teknikën e transplantimit të flokëve me ar të artë. Përdoren instrumente mikromotorësh dhe argjendarie. Pas analizës së flokëve të asistuar nga kompjuteri dhe fazave të hartimit të flokëve të ndihmuar nga kompjuteri, vendoset operacioni. Anestezia lokale aplikohet në lëkurën e kokës para operacionit. Pas kësaj faze fillon procesi i transplantimit të flokëve. Së pari, shartimet e shëndetshme të flokëve merren një nga një me ndihmën e instrumenteve të veshur me ar dhe më pas transferohen përsëri në zonat e derdhura një nga një. Ky operacion mund të zgjasë mesatarisht 6 orë sipas nevojave të personit. Kjo kohë dhe numri i shartimeve të marra dhe transplantuara ndryshon në varësi të numrit të humbjes së flokëve dhe gjëndrave të flokëve dhurues në zonën e donatorëve.

Cilat janë avantazhet e teknikës së transplantimit të flokëve me flori?

Falë mjeteve speciale të përdorura në teknikën e transplantimit të flokëve me ar, nuk ka gërvishtje, skorje dhe procesi i shërimit është më i shpejtë. Për shkak se ari është më i përshtatshmi me lëkurën, ai ka rrezikun më të ulët të alergjisë dhe plagës. Të gjitha këshillat e përdorura prej ari janë të personalizuara, d.m.th. të disponueshme, ato hidhen poshtë pas operacionit.

Cilat janë ndryshimet midis teknikës së transplantimit të flokëve me ar dhe teknikave të tjera:

 • Koha më e shpejtë e rikuperimit sesa teknika normale FUE
 • Këshilla shumë të mprehta ari për përdorim vetëm një herë
 • Formimi minimal i mbresës në vendin e donatorëve
 • Avantazh i lartë i higjenës
 • Shkalla e rritjes 96% falë shartimeve të padëmtuara

Cili është procesi i rimarrjes së flokëve pas transplantimit të flokëve me flokë të artë?

Do të keni mundësi të shihni vijën tuaj të re të flokëve menjëherë pas procesit të transplantimit të flokëve me ar, por do t’ju duhet ca kohë për të përfituar nga përfitimet e rezultateve tuaja përfundimtare. Flokët e të gjithëve janë të ndryshme; kjo do të thotë se është e sigurt që rezultatet tuaja do të ndryshojnë shumë. Flokët tuaj do të rriten akoma në ciklin normal, por transplantimi i flokëve me ar mund të shpejtojë këtë proces pak më shpejt se teknikat e tjera. Kjo për shkak se rreziku i dëmtimit të kokës dhe rrënjëve është shumë i ulët.

Përndryshe, koha për rezultatin tuaj përfundimtar do të jetë plotësisht individuale. Mos harroni, flokët janë asinkron; me fjalë të tjera, kur ato janë të sinkronizuara me njëra-tjetrën, ato rriten dhe janë gjithmonë në faza të ndryshme në çdo kohë, d.m.th nuk ka ndonjë çrregullim të madh të rritjes së flokëve. Rezultatet mund të fillojnë të manifestohen katër deri në gjashtë javë pas trajtimit, por rezultati juaj përfundimtar nuk do të vihet re deri në të paktën pesë deri në gjashtë muaj. Disa pacientë mund të kalojnë deri në 18 muaj në varësi të flokëve të tyre natyral. Gjatë kësaj kohe, kontakti i ngushtë me klinikën dhe kirurgun tuaj është çelësi për t’u siguruar që gjithçka shkon mirë. Ai duhet t’ju shpjegojë se çfarë të prisni nga rimëkëmbja dhe t’ju ftojë në kontrolle pas procesit për të siguruar që gjithçka të bëhet siç është planifikuar.

Cilat janë trajtimet mbështetëse që përshpejtojnë rritjen?

Trajtimet mbështetëse si terapia PRP mund të aplikohen për të përmirësuar cilësinë dhe rritjen e flokëve tuaj. Trajtimi PRP është procesi i injektimit të vaksinave të pasura me trombocitet nga gjaku i vetë personit në gjëndrat e flokëve. Shtë një procedurë jashtëzakonisht e besueshme që kryhet përafërsisht 30 minuta. Përdoret gjerësisht në shumë trajtime mjekësore.

Shërbime speciale të ofruara nga qendra jonë e transplantimit të flokëve:

 • Qendra jonë e transplantimit të flokëve është krenare t’ju ofrojë kujdesin më të mirë cilësor dhe gjithëpërfshirës.
 • Linja telefonike e pacientit 24-orëshe për të siguruar që jeni gjithmonë në duart më të mira.
 • Kujdesi pas operacionit dhe emërimet sipas nevojës për kirurgun tuaj dhe ekipin infermieror.
 • Kirurgë me përvojë të lartë të transplantit të flokëve me shumë vite përvojë.
 • Informacion gjithëpërfshirës të pacientit në çdo hap dhe në çdo fazë.
 • Objektet spitalore me cilësi të lartë.
 • Shërbimi i transportit dhe akomodimit
 • Përdorimi i teknikës më të lartë të cilësisë
 • Planifikimi i flokëve i përshtatur dhe planifikimi i transplantimit të flokëve
 • Analizat e flokëve të asistuara nga kompjuteri dhe shërbimi i dizajnimit të flokëve të ndihmuar nga kompjuteri
 • Mundësia e arritjes së rezultateve të imagjinuara

Ju mund të kontaktoni klinikën tonë për më shumë informacion mbi procedurën e transplantimit të flokëve me ar.

Menu